Kayıplarımız Nelerin Habercisi?




Eller tetikteydi, olan oldu.
 Türk HavaKuvvetlerine bağlı silahsız uçan bir jet, Doğu Akdeniz’ de Suriye karasularının1 Km. içinde Suriye tarafından düşürüldü.
Uçağın bir yüzbaşı ve teğmenden oluşan iki pilotu hala kayıp.Uçağımız Akdeniz’ in derin sularında gömüldü, pilotlarımız da muhtemelen öyle.
Ortadoğu garip bir coğrafyadır. Sen batmak istersen bukarabatağa kollarını açarak kabul eder sizi; zaten reddettiği görülmemiştir.
Doksan yıldır iyi kötü komşuluk ilişkilerin hüküm sürdüğü bualanda, Türkiye ile hiçbir devlet arasında -ki Ermenistan da dahil- tek birmermi patlamadı.
 Mustafa Kemal’ intartışmasız “yurtta barış, dünyada barış” stratejisinin başarısıdır bu.
İkinci Dünya Savaşı sırasında bile, emperyalizm  bu kanlı paylaşım savaşına çekemedi bizi.
Ama şimdi öyle mi ya?
Komşularla “sıfır sorundan, sıfır komşu” gerçeğine evrildiülkemiz.
İran’ la ilişkilerimiz gergin, dostluğun yerini güvensizlikaldı.
Türkiye, Barzani ile yakınlaşıp petrol anlaşmalarıyapar,  ülkesinde ve Dünya’da İnterpol  tarafından kırmızı bültenle aranan Haşimi’yiİstanbul’ da ağırlar ve Irak petrollerinin güvenli sevki için role soyunurken,  Irak Başbakanı Maliki  ise “KuzeyIrak Yönetimi ile Amerikan petrol şirketi ExxonMobil arasında yapılan petrolanlaşmasının ülkesinde savaş nedeni olacağını”  Obama’ ya bildirerek bu anlaşmaya engel olmasıtalebini iletti.
Böyle bir iç savaşın Türkiye’ yi de içine çekeceğinden eminolabilirsiniz.
Bakın, Irak, Suriye, Lübnan ve Irak birlikte ABD’ ye karşıortak çıkarları nedeniyle birlikte hareket ediyorlar. Bu tabloda eksik olanTürkiye’dir. Ülkemiz kendi evinde yalnızlaşmış ve daha kötüsü ABD ile aynısafta kalmıştır. Bu ülkemiz açısından utançtır.
CİA ajanları NewYork Times’ ın saptamasıyla Türkiye’defaaliyet gösterip Suriyeli “muhaliflere” silah sağlamayı sürdürürken birjetimiz Suriye açıklarında düşürüldü.
Uçağımızın düşürülmesinin nedenini iyi anlayalım. HavaKuvvetleri yıllardır bu uçuşları yaparken ve böylesi karasuları ihlallerisadece bir “nota” verilerek protesto edilirken,böylesine sert bir eylemi nasılaçıklarsınız?
Bunun bir kaç anlamı olabilir;
Suriye, her türlü sınır ihlallerine bundan sonra sert yanıtvereceğini “özür dileyecek olsa bile” eylemli olarak belirtmiştir.
Türkler artık Suriye tarafından düşman olaraktanımlanmaktadır ve bunda da haksız değillerdir.
Suriye bu eylemiyle, ABD ve İsrail’ e sonuna kadardireneceğini, ülkesini savunmak için “silah kullanmaktan çekinmeyeceği”mesajını vermiştir.
Suriyeliler her an her yerden saldırı bekleme psikolojisiiçindedirler ve her sınır ihlalini bir “düşman saldırısı” beklentisiyle değerlendirmekteve ateş etmektedirler.
Türkiye bir uçağını ve yerine bir daha koyamayacağı ikideğerli askerini kaybetti.
Peki bir savaşta mı, elbette hayır!
Yurt savunması yaparken mi şehit verdik askerlerimizi,tamamen hayır!
Ne “yurtta barışı, ne de Dünya’ da barışı” sağlamak içinkaybettik askerlerimizi.
AKP yönetiminin “sıfır komşu” politikasın nedeniyle, ABDhesabına yaratılan gerginliğin sonucu olarak iki askerimizi şehit verdik.
Şimdi bu iki değerli askerimiz henüz bir netlik olmasa da, gittikçeısınan Akdeniz’ in sularıyla koyun koyuna yatmaktadırlar.
Vermiş olduğumuz kayıplarımız, başımızdan bu AKP belasıgitmediği sürece Ortadoğu batağına vereceğimiz kurbanların ön habercisidirler.
Bunun başka bir açıklaması olamaz.
.
.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir Hayatın Özeti ya da Yeşil Mavi Hayat

Çukurova'da Fransız!a İlk Kurşun

920'nin 16 Mart'ı...