UŞAKLAŞAN TÜRKİYE' NİN KOÇBAŞI MİSYONU

KOÇBAŞI ve  MAŞA

Türk Dil Kurumu Sözlüğü' nde "Koçbaşı" sözcüğü aşağıdaki şekilde tanımlanıyor;

1. "XV. yüzyılın sonuna kadar kullanılan, kuşatılan bir şehrin veya kalenin sur ve kapılarını yıkmaya yarayan, ön tarafı koçun başına benzeyen ağır direk"
2." Bir veya birkaç kişi tarafından taşınan, kol gücüyle vurularak genellikle kapıları kırmakta kullanılan demir araç"



Bu tanımlamalardan kısaca şunu anlıyoruz;

Eğer  bir  kapıyı kolayca kırıp açacaksan, kullanman gereken bir "kırıcı aletin" olmalı. 

İşte "Koçbaşı" budur.

Mangaldan kömür alırken elinizin yanmaması için kullandığınız aletin adı ise "maşadır"
Aslında ikisi de aynı kapıya çıkıyor. Yani amacına ulaşmak için zarar görmemen için kullanacağın bir "şey" veya kolayca harcanan bir "uşak".

Konumuz, Suriye ! 

ABD'li senatör John McCain da bugün Hatay' da "Önümüzdeki yıl Şam'da görüşmek üzere" demiş. Ardından Başbakan Tayyip Erdoğan Çin' den yaptığı konuşmada bakın ne diyor; Açık ve net olarak sınır ihlali gerçekleşti, gereken yapılacak, yaşananların su götürür tarafı kalmamıştır.
Ne oldu? 
ABD Irak' ta 1 Milyondan fazla Iraklıyı öldürürken , Alllahın her günü PKK'lı katiller ABD desteğiyle sınırlarımızdan içeri girip eylem yapıp çıkarken savaş ilan etmek aklınıza gelmedi ve hatta askerlerimizin Irak' ta operasyon yapmasına ABD tarafından izin verilmezken "sabrınız taşmadı" da, şimdi ne oldu Sayın Başbakan?
İsrail, sivil bir geminizde 9 silahsız vatandaşınızı öldürüken savaş ilan etmek aklınıza gelmedi de, sorumlu devlet adamı olmak şimdi mi aklınıza geldi?

ABD ve tüm emperyalist Batı Suriye' yi ezmek isterken neden hiddet katsayınız emperyalistlerin ahlaksız iştahlarıyla aynı anda kabarıyor?

Hangi "bireysel" veya "kurumsal" çıkarlarınız için verdiğiniz sözlerin bir devamıdır bu cengaverliğiniz?

Soru çok ama yanıt aynı.

Eğer iktidarınız bir başkasının desteğiyle sürüyorsa yapmanız gereken şey basittir. Emirlere uyacaksınız, istenileni yapacaksınız ve çıkarı olan güçleri perdeleyeceksiniz. 

"Sözleşmeli Personel Yasasıdır" bu!

Türkiye' nin, emperyalizmin Ortadoğu' daki çıkarları için "harcanacak koçbaşı" olması için  neredeyse tüm engeller ortadan kalktı.

Türkiye' nin  yurtsever güçleri ve subayları harcanmadan, hapislere atılmadan, bu aşağılık "koçbaşı" misyonu Türkiye' ye giydirilebilir miydi?

Şimdi anlıyor musunuz bu Ergenekon Mahkemeleri neden kuruldu?

Şimdi anlıyor musunuz neden Türk Ordusu ""terörist" olarak yargılanıyor ve PKK temsilcisi Ahmet Türk ve Hasip Kaplan gibileri "müdahil" sıfatıyla katılmak için mahkemeye dilekçe veriyor?

Suriye insan hakları ihlali yapıyormuş, peki ya Suudi Arabistan' da neler yaşanıyor? Dünyanın en anti-demokratik ülkelerinden biri olan Suudi Arabistan için ne düşünüyor acaba Sayın Başbakan?
Gemilerimizi Süveyş Kanalı ve Kızıldeniz üzerinden oralara da göndermeye var mısınız? 

Suudi Arabistan' ın en büyük müttefiki ABD olduğu için mi bırakın savaş ilan etmeyi eleştirmiyorsunuz bile?

Eğer Suriye' ye ABD hesapları için girersek, bu davranışımızın karasını alnımızdan çıkaracak bir leke çıkarıcıyı asla bulamayız.

Unutmayın, Suriye' de yaratılacak sözde tampon bölge, Irak' ın kuzeyinde ABD desteğiyle kurulmuş devletin Akdeniz' e ulaşma yolu için başlangıç olacak. Uzun dönem için yapılan hesap budur. 
Emperyalist Batı için topu topu elli yıl için oluşturulacak güvenli bir enerji koridoru.

Ve biz şu anda pusulasını yitirmiş bir ülke olarak, bu ahlaksız sürecin alnı kararacak olan milletiyiz.

Olan ve olacak budur.

Hepsi bu!












Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir Hayatın Özeti ya da Yeşil Mavi Hayat

Çukurova'da Fransız!a İlk Kurşun

920'nin 16 Mart'ı...