Suriye'de Ölecek Olan Kedi

Başbakan haklı; "Suriye bizi ilgilendirmiyor" diyemeyiz.
Suriye' de sokakta ölecek bir kedi bile Türkiye' yi ilgilendirir.
Üstelik sadece bizi ilgilendirmez; Irak' ı da, İran' ı da, İsrail' i de, Çin' i de, Rusya' yı da ve hatta Latin Amerika ülkeleri de dahil tüm dünyayı ilgilendirir.
Suriye' de can güvenliği, dünyamızın can güvenliğidir.
Ve elbette O'nun mal güvenliği, dünyamızın da mal güvenliğidir.

Birinci Dünya Savaşı Sırp Prensi' nin bir suikast sonucunda öldürülmesiyle başlamıştı.
İşte 1. Dünya Savaşı açısından Sırbistan neyi ifade ediyorsa, Suriye' de bugün aynı şeyi ifade ediyor.

ABD Suriye ile direk ilgilenmektedir, Çin, Rusya, Fransa ve İngiltere' de ilgilenmektedir.
2. Dünya Savaşı' ndan bu yana Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Daimi Üyeleri olan yukarıda saydığım beş ülkesi belki de ilk kez bu kadar önemli bir konuda ortak karar alamıyorlar.
Neden peki?
Çünkü bu üyelerin Asyalı üyeleri için artık "Emperyalist Batı" sınırlarına kadar dayanmıştır.
Rusya, Libya konusunda yaptığı hatayı bu kez tekrar etmek istemiyor. İstememesinin ötesinde, ABD' nin Suriye karşıtı politikasını engellemek için ilk kez eylemli olarak yanıt veriyor; Rus savaş gemileri, Suriye' nin güvenliği için Suriye kıyılarında görevlendirildiler ve güvenlik devriyelerine başladılar bile.

İran konusunda da BM' nin Asyalı daimi üyeleri olan Çin ve Rusya ABD' nin yaptırımlarına karşı İran' la ortak hareket ediyorlar.
Çünkü Çin ve Rusya bilmektedir ki, eğer Suriye ve İran düşerse kendileri de düşecektir.
Suriye' ye müdahale olmayacaktır. Amerika her şeyi yaptıracak kadar muktedir bir güç olmadığının farkındadır.
ABD, Suriye' ye müdahale için, Libya'ya saldırıda yaptırabildiği gibi "uluslararası meşruiyet" kazandıramadıgını biliyoruz.

Suriye' de olan her şey, günlük olayların ötesinde tüm dünyayı ateşe atacak bir çıkarlar potansiyeline sahiptir.

ABD' nin çıkarlarına bakacak olursak;

  • İran, Türkiye, Irak ve Suriye'den koparılacak bir coğrafyada kurulacak bir ABD destekli Kürdistan' la bölgemizde İsrail' e kalıcı bir müttefik kazandırmak,
  • İran ve Türkiye gibi gibi iki güçlü ulus devleti parçalayarak Rusya' yı güneyden kuşatmak ve Ortadoğu' da kesin bir egemenlik kurmak,
  • Batı' ya akan enerji için güvenli bir koridor yaratmak ve Basra Körfezi' ndeki İran etkisini sıfırlamak.
Peki tüm bunlara karşın, Suriye' ye neden kısa sürede direk bir müdahale olmayacaktır?

Amerika' nın ısrarlarına rağmen Türkiye, Suriye' ye tampon bölge kurmak amacıyla bile müdahale etmeyecektir. Bu konuda çok ezilmiş olsalar bile ülkemizin milli kuvvetlerini yabana atmayalım. Bugün 28 Şubat Operasyonu ile , hala ordu içindeki ve dışındaki ABD karşıtı kuvvetlere göz dağı vererek Suriye' ye müdahalenin önündeki engelleri ortadan kaldırma amaçlanmaktadır. Ülkemizin 150 yıllık bir demokratik devrim birikimi vardır ve bu birikim en çok düşmanları tarafından biliniyor..
Böylesi olası bir müdahale tüm bölgeyi ateşe sürükleyeceği gibi, dünyaya da yayılacaktır. Ben şimdilik ABD ve Batı' nın böylesi bir müdahale sonrası gelişecek silahlı bir hesaplaşmaya hazır olmadığını düşünüyorum.
Tüm bunlara karşın, her şey müdahaleye varacak olursa, işte böylesi bir durumda Suriye' de ölebilecek herhangi bir kedi bile Türkiye' nin de ölümünün habercisidir.

ABD' nin muhtemel saldısının siyasi hedefi, Türkiye, İran, Suriye ve Irak icin aynı kötü sonu içeriyor ama bu durum aynı zamanda çıkarlarının da aynı olduğunu gösteren en kuvvetli dayanak noktasıdır.
Bu dayanak noktasının inşa edilmesi için, ülkemize ihanet edenlerin ülkemizin başından sökülüp atılması ve milli bir hükümetin kurulması şarttır.









Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir Hayatın Özeti ya da Yeşil Mavi Hayat

Çukurova'da Fransız!a İlk Kurşun

920'nin 16 Mart'ı...