Karışık Kafalı Aydın


Doğru İnsan Yanlış Yerde Ne olur?

 Sayın Bedri Baykam’la Tweet”leştik bugün. Aşağıda yazılanları okuduğunuzda bilmem bana hak verecek misiniz?

Sayın Baykam  Tum yurtsever sivil toplum kuruluşları katılımcılarınaçağrı yapıyor.Üstelik diyor ki çağrısında iktidar alternatifi bir siyasi Partiyi desteklemiyorsanız, çabalarınıza yazık olur!

Tartışmamız bu “Tweet” üzerine başladı.” “İşçi Partisi var Sayın Baykam”  dediğimizde “İP örnek aktivist-çalışkan bir Parti.Sağlam ve duyarlı.Ama iktidar alternatifi kesinlikle değil.Göremeyen bu iktidara hizmet eder” diyor.

Başbakan ne demişti “CHP marjinal yasadışı grupların peşine takılıyor”.

Sayın Bedri Baykam’ın niyeti ne olursa olsun,Başbakan’la buluştuğu nokta aynı noktadır.Bunu üzülerek yazıyoruz.
Dün de benzer sözleri Orhan Birgit Cumhuriyet’te yazdı.”TGB, tıpkı bu parti(İşçi Partisi) gibi marjinallikten kurtulamamıştır” diyor.

TGB Türkiye tarihinin en büyük gençlik yürüyünü yapmıştır ama Orhan Birgit gibi CHP’liler nezdinde “marjinaldir”.

Koroya bakınız. Bir yanda BOP Eşbaşkanı, bir yanda kendisine Kemalistim diyen ama Kemalizmi kafatasçı ilan edenlerin yönetimini ele geçirdiği CHP’ye “oy verin” diyen Bedri Baykam, bir diğer yanda YCHP’li Orhan Birgit...

30  Ekim günü Hürriyet hangi manşetle çıkmıştı anımsıyor musunuz, sizin için aşağıya aldık.

BARİKAT’IN GANDİ’Sİ

“CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Cumhuriyet yürüyüşünde “Birinci ve İkinci Meclis önündeki polis barikatını kaldırma” harekatını bizzat yönetti.”

Soros’çu olursanız destekleyeniniz çok olur.Hürriyet’te destekler sizi, Zaman’da , Yeni Şafak’ta...
Cumhuriyet bile böyle bir başlığı atmaya cesaret edemedi...

Oysa aynı Hürriyet başından beri kürsüde olan, bu muhteşem buluşma için haftalardır çalışan bir partiyi yöneten, üstelik kürsüde tazyikli suya maruz kalan İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Hasan Basri Özbey’den de, TGB Genel Başkanı İlker Yücel’den de tek kelime etmez.

Barikat Gandi’si öyle mi?

Sayın Baykam, Sayın Birgit, bakın sizin Gandi’nizi kim destekliyor ve sizler kimlerle hangi safa düşüyorsunuz?

“Oy bölünürmüş, eğer İşçi Partisi’ni desteklersek AKP’nin yıkılmasını önlermişiz...”

Size 40 yıldır verdiğimiz emanet oyları geri alıyoruz beyler, duyun bunu!

1950’den beri bizi Nato kapılarında süründüren, AB kapısına bağlayan, ülkemizi bölünmenin eşiğine getiren bir mirasta paylarınız var.

İkiz Sözleşmeler’de,Libya’nın bombalanmasında imzanız var!

Bu halkı hangi yüzle hala CHP’ye oy vermeye çağırırsınız veya samimiyet ve büyük bir emek ve ciddiyetle ülkemizi savunan İşçi Partisi’ne küçümser gözle bakarsınız?

Eğer Mustafa Kemal ” kendisine marjinal ve çapulcu” diyenlere hak verseydi şu anda ülkemiz Amerikan Mandası altında yaşardı.

İşçi Partisi ise, Namık Kemal’lerin, Talat Paşa’ların, Mustafa Kemal’lerin ve Nazım Hikmet’lerin devamı olarak başta Silivri’ de olmak üzere her anti-emperyalist mevzide ülkesini savunuyor.

Aydın uyuşukluğu ile devrimci miras arasındaki fark budur!


Şimdi buyrun yazışmayı okuyun;


Tum yurtsever sivil toplum kuruluşları katılımcılarına: iktidar alternatifi bir siyasi Partiyi desteklemiyorsanız, çabalarınıza yazık olur!

@meettheturk işçi Partisi var. Yoksa siz de mi "marjinal" diye düşünüyorsunuz Sayın Baykam?

@KKubilayK İP örnek aktivist-çalışkan bir Parti.Sağlam ve duyarlı.Ama iktidar alternatifi kesinlikle değil.Göremeyen bu iktidara hizmet eder

@meettheturk AKP'nin alternatifi İP'dir. 40 yıldır sizin işaret ettiğiniz partiye oy veriyor bu halk.Amblemindeki 6 Ok'u bile savunamıyorlar

@KKubilayK bu tezinizi öne koyarak ilelebet AKP iktidarı oluşturanlardansınız,bravo devam edin(!)İPönemli bi çekim merkezi,alternatif değil.

@meettheturk Hepimiz Mustafa Kemal'in evlatlarıyız,aramızdaki fark 6 OK'u samimiyetle savunan bir platform tercihiniz Sn.Baykam,Saygılar..

@KKubilayK oyları bölen iktidara hizmet eder. Bu hep böyle oldu. Uyanın artık...

Bottom of Form
@meettheturk hala "oy bölme' gerekçesine mi sığınıyorsunuz,yazık!Sanırım bu kez "aydınlar" halkı değil, halk aydınları aydınlatacak.Saygılar

Yorumlar

  1. Cevabını vermişiniz.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Öğretici, ufuk açıcı bir yazı. Ne yazık ki ülkenin aydınlarının durumu bu. Aydınlar, sanatçılar, akademisyenler, sendikalar toplumun öncüleri,toplumun gerisinde kalmamalı...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir Hayatın Özeti ya da Yeşil Mavi Hayat

Çukurova'da Fransız!a İlk Kurşun

920'nin 16 Mart'ı...