Eğer Hizadan Çıkarsan!

Türk Ordusu hizadan çıktı!

Bunu biz demiyoruz "Amerikalı generaller ve fikir kuruluşları diyor!

Hizadan çıkmanın kısa tarihini aşağıda bulabilirsiniz...

İlk hizadan eski Genel Kurmay Başkanı Necip Torumtay çıktı. Özal'ın Amerikan çıkarları için "Kuzey Irak'a gir!" emrini uygulamamak için istifa etti.

Ardından Türk Ordusu, Sovyet ve komünizm tehdidine karşı kurulmuş ve ABD tarafından kontrgerillanın içinde örgütlendiği Özel Harp Dairesi' nin adını Özel Kuvvetler Komutanlığı olarak değiştirerek, Irak'ın Kuzey'inde ABD tarafından kurulması planlanan kukla Kürt Devleti' ne  ABD' ye ve PKK bölücü terörüne karşı yeniden örgütledi. Ve aynı operasyonla Amerika' nın faşist gladyosu Türk Ordusu içinden çıkarıldı.

Türk Ordusu'nun ulus devleti koruma kararlılığı nedeniyle Amerikan tehdidine karşı pozisyon almasına ABD'nin yanıtı gecikmedi ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis' in uçağı 17 Aralık 1993'te ABD tarafından düşürüldü.

Türk Ordusu, Org. Eşref Bitlis Planı olarak bilinen "Çelik Harekatı'nı" 1994 uygulayarak Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı 35.000 askerle Kuzey Irak'a girerek Amerika'nın egemenlik alanına müdahale etti.
Bu harekat görülmemiş bir şeydi ve ABD' yi, terörü ve PKK'yı uzun süre köşeye sıkıştırmaya yetti.

ABD' nin Foreign Affairs, Foreign Reports, Mediterranean Quarterly ve Joint Forces Quarterly gibi yarı resmi organları. "Türk komutanları hizadan çıktı" saptamasını yaptılar. Hatta Amerikan yönetimi bizzat bunu Türk yönetimine bildirdi. Takip eden zaman diliminde  ABD  2002 yılında "MILLENIUM CHALLENGE 2002" tatbikatı yaparak açık açık Türkiye'ye yapacağı işgalin ilk büyük tatbikatını yaptı.

Kolay değil 50 yıldır kuzu kuzu ABD' nin her dediğini yapan Türk Ordusu "hizadan çıkmıştı" ve bedeli ödetilmeliydi.

Ardından 2003 yazında Türk Ordusu' nun başına "çuval" geçirildi.

Bu Türk Ordusu'nun onurunu kırma operasyonuydu.

*** *** ***
Bugün yaşananları yukarıda özetlenen "kısa tarihi" görmeden anlamaya olanak yoktur. Aydınlık Dergisi' nin ilgili yıllardaki sayılarında daha detaylı analizlerini bulabilirsiniz.

Bugün Özel Kuvvetler Komutanlığı' nda yapılan aramalardan başlayarak, Ergenekon Operasyonu dahil son 15 yıldır Türk Ordusu' nu yıpratmaya çalışan tüm faaliyetlerin nedenini, Türk Ordusu' nun ülkesini Amerikan tehdidine karşı koyabilmek için hizadan çıkması olarak değerlendirebilirsiniz.
Türk Ordusu hizadan çıkmıştır. Bu doğrudur ve bugün ülkemizin geleceğinin kararıp kararması, Türk Ordusu' nun bu yapılanlara bakıp korkarak ABD denetimine girip girmeyeceğine bağlıdır.

Türk Ordusu Amerika' nın ve ülkemiz içindeki Fettullahçı Gladyo'nun bu tehdidine boyun eğecek midir?

Ben böyle bir ihtimalin yaşam bulmasının ülkemizi parçalanmaya ve Mehmetçiğin kanının Amerikan çıkarları için akıtılacağına yol açacağını düşünüyorum.

Ve tekrar ediyorum sorumu "Türk Ordusu bu tehdide boyun eğecek midir? "

Bu soruya ordumuz adına "hayır eğmeyecek" deme şansımız yok ama ben Türk halkı adına rahatça diyebilirim ki, onlar boyun eğse dahi bu ulusun çocukları olan bizler asla ABD' ye boyun eğmeyeceğiz.

***

Altı yaşındaki oğlum Mehmet bugün eşime "anne haberlerden sıkıldım bana çizgi film açar mısın?" dediğinde "oğlum ülkemizde önemli şeyler oluyor, ordumuza kötü şeyler yapıyorlar, daha sonra izlersin söz!" dediğinde, oğlum Mehmet, "Türkler mi kötü şeyler yapıyor ordumuza, hem de Türkiye'de mi yapıyorlar?" diye şaşkınlıkla sordu.

Biz cevap veremedik.

Peki siz oğlumun bu sorusuna yanıt verebilir misiniz?

Üstelik kendi ülkesinde bu kadar hayasızca saldırı altında bulunan dünyada başka bir ordu var mıdır?

Yorumlar

  1. Sizin,eşinizin,çocukların ve sevdiklerinizin yeni yılını kutlar,içinizden geçenlerin gerçek olmasını dilerim.

    Sevgilerrr

    YanıtlaSil
  2. Sevgili kubilay abi,benim yorum formatlarıda eskiden sizinki gibiydi.Problem olduğundan değiştirdim.

    Sizin bloğa yarım saatte zor giriliyor.Sebebi yorum biçimlemesi.

    Özelleştirmede;yorum düzenle bölümlerinde düzeltme yapıp,pop up yoruma alabilirseniz,hem
    blog daha kolay açılıyor,hem de daha kolay yorum verilebiliyor!

    YanıtlaSil
  3. Dur bakayım deneyeyim Ayşegül...Olmazsa beni uyar tamam mı?

    YanıtlaSil
  4. kubilay, cidden senin bloğun ayarlarında bir sorun var sanıyorum...
    ben son yazılarının hiçbirini görmemişim misal... şimdi sayfaya girip bir baktım, ohhhoooo... birikmişte birikmiş...
    bizim yan tarafta yeni yazılar bölümünde güncellenemiyor sayfan... bunun nedeni senin bir ayarın ile ilgili sanıyorum ama bilemedim... neyse...
    selam/sevgi...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir Hayatın Özeti ya da Yeşil Mavi Hayat

Çukurova'da Fransız!a İlk Kurşun

Sosyal Stiller