İKİ AGAMEMNON VE DÖRT SAVAŞ!

Birinci Agamemnon Kral olarak Truva' yı yaktı yıktı.
Büyük bir zafer kazandı.
İkinci Agamemnon Batı'ya ait bir savaş gemisi olarak Çanakkale' yi  geçmeyi denedi ve ölüm kustu Gelibolu ve Çanakkale sırtlarına.
Agamemnonların bu ikinci büyük kalkışmasına Anadolu' nun yanıtı çok sert oldu ve gövdesinde 7 delik açtı Mustafa Kemal' in topçuları ve savaş dışı kaldı, ama batmadı.
Nihayetinde Mondros Ateşkes Anlaşması imzalandı İngiliz Agamemnon Savaş Gemisi' nde ve  bu anlaşma Osmanlı' nın yıkımı oldu.

Devletlerin ve milletlerin kurumsal hafızları vardır ve bu hafıza kalıcıdır.

Fatih Sultan Mehmet İstanbul' u aldıktan sonra, Truva harabelerini gezdiği sırada "Truva' nın intikamı aldım" derken de, İngilizler'de en dehşetli savaş gemisine Agamemnon ismini koyarken de aynı kurumsal hafızayla hareket ederler. Çünkü Mustafa Kemal' in, "geldikleri gibi gidecekler" dediği gemilerin içinde yine Agamemnon olacaktır.

Bugün hala emperyalist Batı'nın, Agamemnon isimli savaş gemisi, uçağı, topu  var mıdır bilmiyoruz. Ancak Truva Savaşı' ndan bu yana yayılmacı/ işgalci Batı ile, toprakları bu güçlere karşı savaşan Anadolu arasında aynı savaş sürmektedir.
Kritik soru şudur; "Bu dördüncü savaşın galibi kim olacak?"

Birinci raundu Truva' da onlar aldılar, orası öyle.
İstanbul'un alınması ve Çanakkale' den Kurtuluş Savaşı'na kadar süren o büyük özgürlük savaşını ise Anadolu aldı.

Demekki ikinci ve üçüncü savaşı biz almışız.

Şimdi Türkiye' de, adını henüz bilmediğimiz bir büyük devrimci, Türkiye' de açık açık sürüp giden ve henüz silah kullanma aşamasına gelmemiş bu savaşa bakarak "geldikleri gibi gidecekler!" diyor mudur?

Bunu bilemeyiz, ama güzel ülkemiz artık hançeresini yırtarak haykırıyor; "sapladı düşman bağrıma hançerini/ Bulunur mu acep silecek bahtı kara mabedini”

Sizce bulunabilecek mi?
Bulunabilecek mi?
Bulunabile.....

Yorumlar

  1. "Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini, Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini!"

    Geçmişte olduğu gibi yine bir komplo karşısında bulunmaktayız. Dün olduğu gibi bugün de kurtulacağız.


    (Umudumu yitirmek üzere olduğumu söylemek zorundayım ama bu topraklarda ne mucizeler olmuş, herşey bitti dendiği anda ne destanlar yazılmıştır. Kimbilir belki yine...

    Sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir Hayatın Özeti ya da Yeşil Mavi Hayat

Çukurova'da Fransız!a İlk Kurşun

920'nin 16 Mart'ı...