Gelenler Kimler?

"ABD VE BATI'NIN KUKLALARI "

Kimler geldi dün Habur Sınır Kapısı'ndan ülkemize, valisi, savcısı 50-60 bin kişilik halk kitlesiyle karşılananlar kimlerdi?
Dün Star TV Ana Haber'de, Uğur Dündar'ın deyişiyle "Kandil'e mantar toplamaya gidenler mi gelmişlerdi?"
Dün 34" masum vatandaş" özgürlüklerine kavuşmak amacıyla esir oldukları bir düşman ülke topraklarından kaçarak mı gelmişlerdi ülkelerine...
Yoksa yıllardır düşmanlık güttükleri bir ülkenin toprağına mı geri dönmüşlerdi?
Gelenler kimlerdi, karşılayanlar kim?
Sözü uzatmaya gerek yok!
Kaba bir "milliyetçi" tavrıyla da yazmıyorum bu yazıyı.
Çünkü değilim.
Ama bir sosyalist olarak, gördüğüm manzara karşısında damarlarımda akan kanımın donduğunu hissetmedim dersem yalan olur.
Her televizyon istasyonu canlı yayın ekipleriyle oradaydılar ve tüm ülkeye "zafer" kazanmış asker havasıyla gelen hainlerin görüntülerini ve onlar için hazırlanmış karşılama şenliğini yayıyorlardı.
Bu görüntüler acaba TC vatandaşlarının yüzde kaçı üzerinde travma etkisi yarattı?
Yoksa "tepkisiz vatandaşlar" bunlara da alışırlar mı denmekteydi?
Gördüğünüz manzara "Cumhuriyet'ten" fiilen ve kalben gerçekte kopmuş bir kesimin, temsilcilerini davul zurna eşliğinde karşıladığı bir manzaradır.
Bu manzara aslında 90 yaşına yaslanan Cumhuriyet'imizin kendi halkını kazanamadığının da bir göstergesidir.
Sınıfta kalan bir Cumhuriyet'tir bu!
Canınız acısa da acımasa da gerçek budur!
Eğer bir ülkenin dağlarında binlerce terörist geziyorsa ve bu örgüt uluslararası desteğin yanısıra içinde yaşadığı , zarar verdiği ülkesinin sıradan insanından destek görüyorsa, bunun başka bir açıklaması yoktur.
Cumhuriyet insanını kazanamamış ve başka devletlerin eline bir "Kurt Kartı" olarak vermiştir.
Cumhuriyet'imizin 90 yıllık karar vericileri almaları gereken kararları almadıkları için, bugün bu acı tabloyla karşı karşıyayız.

Bakın neler yapmadı "karar vericiler" ;

  • Toprak ağalığını tasfiye etmedi, yoksul köylünün toprak ağalarıyla olan ekonomik bağımlılğını kaldırmadı.

  • Aşiret ilişkilerinin ekonomik yapısını sağlayan feodalizmi kaldırmadığı için bütün "üst yapı" kurumlarına dokunamadı. Gelenekleriyle, özgürleşemeyen insanıyla ve bütün geri kültürleriyle bütün üst yapı kurumları aşiret ilişkilerinin kuralları içinde var olmaya devam etti. Bu nedenle Cumhuriyet benzerlerinin başardığı gibi "kendi insan tipini "y a r a t a m a d ı.

  • Cumhuriyet'in devlet görevlileri bölge insanına feodal beylerle birleşerek zulüm etti. Aşağıladı, hor gördü, baskı kurdu. Bu zulüm ağalık ilişkilerinin olduğu Batı'da da oldu, Çukurova'da da oldu.

  • Bugün bakın bölge milletvekillerine, DTP'ninkiler de dahil çogu bir aşiretin lideridir. AKP' yi söylemiyorum bile.

Peki Fransız Devrimi ve İngiliz Devrimi gibi, bizim devrmimizle benzer özellikler taşıyan diğer devrimler de aslında yıkmak zorunda olduğu feodalizmi tasviye edemeyip, birleşik bir ulus yaratamasaydı ne olurdu biliyor musunuz?

Aynı bizimki gibi olurdu!

Fransa'nın dağlarında ayrılıkçılar baş gösterirdi ve muhtemelen İngiltere bu ayrılıkçılarının baş destekçisi olurdu tarihsel düşmanlıkları nedeniyle.

Feodalizmi ezmezsen , kapitalizmi kuramaz ve bir ulus yaratamazsın. Gerçek budur; Cumhuriyet'in sahip olması gereken ilk refleks budur.

Bugün DTP dahil düzen partilerinin hiçbirinin proğramında "Toprak Reformu" yoktur. DTP Genel başkanı Ahmet Türk'e sorunuz kendi topraklarını yoksul kürt köylüsüne verecek midir? Veya AKP'nin bölge milletvekillerine de sorunuz aynı soruyu.

Toprak Reformu yoktur proğramlarında çünkü böyle bir proğram maddesi nedeniyle hiçbir aşiretten bir tek oy alamayacaklardır.

Bugün içinde yaşadığımız acıların temelinde Cumhuriyet'imizin bu ölümcül hataları vardır ve bu hatalar ABD ve AB tarafından kullanılmış ve bugünkü tablo ortaya çıkmıştır.

Çözümsüz değiliz elbette ve bu sorunun da hala bir çözümü vardır.

Güneydoğu'nun yoksul köylüsünü toprağına kavuşturmak.

Bir diğer ifadeyle,Cumhuriyet'in yarım kalmış "Toprak Devrimi'ni " gerçekleştirmek.

Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da üretime dayalı bir istihdam politikası geliştirmek.

Yoksa..!

Yoksa mı?

ABD'nin ve AB'nin ipini tuttuğu terör örgütü için yarın değilse yakın bir gelecekte TBMM'de kırmızı halılı bir karşılama törenine hazır olunuz.

Aşiret liderlerinden başlayarak aşiretleri tasviye etmek bugünün temel sorunudur ve olması gereken kültürel haklar ise zaten kimsenin canını yakmayacak ama birleşik bir ulus yaratmanın temel taşını oluşturacaktır.

Son söz.

Katiller yurda döndü!

Onlar hiç olmazsa inandıkları bir dava için dağa çıktılar. Peki biz tatlı su vatanseverleri ne yapıyoruz? Ülkemizin geleceğine söz sahibi olmak için bir partiye veya hiç olmazsa bir sivil toplum örgütüne üye miyiz?

Evet yurda döndüler!

ABD ve Batı'nın kuklaları yurda döndüler!

Bunu içine sindirmeleri gerekenler biz değil ama 90 yıldır tek ve birleşik bir ulus yaratamamış "karar vericilerdir!"

Atatürk Kurtuluş Savaşı'nı örgütlediği Ankara'dan dönemin İçişleri Bakanı'na çektiği telgrafta özetle şöyle der "Katiller, gafiller, vatan hainleri! Güvendiklerinizin sonunu gördüğünüzde kendi sonunuzla kıyaslamayı unutmayınız!"

Ülkemizin tarihi vatan hainlerinden yapılan tahsilatlarla taçlanmıştır!

Yorumlar

  1. Geldıklerınde kendılerıne Turk kahvesı ıkram edılmıs
    sız etnık baskı yapıyrosunuz dıye kahveyı reddetmıs ve gerı donmek ıstemısler
    ısrar eedılmıs kendılerıne ve kalmıslar !
    mışlar mişler muşlar
    neler oluyor !!!
    ve neden oluyor butun bunlar ?
    nıye geldıler?
    nıye affedılıyorlar?
    ve bı suru soru?
    bunların altından ne cıkacak
    amac ne ?
    nereye varacak?
    oylece ızlıyorum..yorumsuz.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Kubilay abi,yazdıklarınızın hepsine imzamı atıyorum.ABD nin yıllarca beslediği,eğittiği,bomba verdiği,uyuşturucu ve silah kaçakçılığına izin verdiği Batı ve içimizdeki hainler,(TBMM deki uzantıları)alkışlarla bunları karşılamasını kınıyorum.Bütün amaçları,küçük federe devletlerle Vatanımızı parçalara bölmektir.Tarihte silahla yapamadıklarını şimdi siyasallaşarak yapma yolundadırlar.Siz,ben,bizim gibiler olduktan sonra yapamayacaklardır.içimizdeki satılmış medyaya,dönek sözde solculara,AB-D ye rağmen yapamayacaklardır.Çünkü bizler bu yola ölümüne baş koymuş sosyalistleriz.İster ırkçı ister kafatascı desinler
    Sosyalizm VATAN SEVMEK demektir.önce vatan,sonra ezilen bütün dünya halkları...Vatan AÇIK ve PSİKOLOJİK işgal altındaysa,gerçek sosyalistler diğer milli gruplarla da işbirliği yapabilir.çözümler konusunda da aynı görüşteyiz.aydınlık Günler Dilerim,Cenk

    YanıtlaSil
  3. Bende varım WarhaWk vatanını milletini seven; ben ve benim çocuklarım anam babam kardeşim gelinlerim vede yanımda yer alan tüm sevdiklerim hepimiz varız.Utanç tablosu görüntülere baktıkça biliyorumki vatanı uğruna şehit olmuş her er yiğitlerin kemikleri sızlamıştır.Elbette ülkemizin sınırlarını değiştirmeyeceğiz elbette, bir karış toprağın üstünde dahi olsa Bayrağımızın dalgalandığı yerde huzur bulacağız.Hiç kimseye zulüm etmek değil amacımız biz barışlıktan canlıktan yanayız biz haddini bilmez insanlara karşıyız.Milliyetçimi diyorlar banaz fikirlimi diyorlar desinler...Diyenlerde benim gözümde aynı kefedeler.
    Kubilay canım kardeşim öyle duyarlı öyle mükemmel anlatım yapmışsınki iki gündür okuyorum sindire sindire.Biliyorumki yazının amacına uygun resim koymuşsun inan o resime bile bakmak hazımsız yapıyor beni.
    Biz kozmopolitik toplumuz hepimiz kardeşiz hepimiz insanız tek bayrak altında yaşamak için birlikte savaşmışız bu iki çapulcuya ne bayrak ne sınır veririz.
    Nilly

    YanıtlaSil
  4. "baarirlar cagirirlar; 3-5 yazi yazarlar sefiller... sonra bir domuz gribi patlatiriz aslanlar gibi; ve sonra herkes kendi domuzunun pesine kosar.. hade canim hadeeee, bunnari halletmek kolay" dediler... oldu...

    oink oink oink!!!!

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir Hayatın Özeti ya da Yeşil Mavi Hayat

Çukurova'da Fransız!a İlk Kurşun

Sosyal Stiller