Türkiye' yi Gençleştirme Yürüyüşü!



Türkiye Gençlik Birliği' nin Büyük Yürüyüşü- 12 Mart 2011
 
TGY,

Yani Türkiye' yi Gençleştirme Yürüyüşü.

TGB,

Yani Türkiye Gençlik Birliği adında hepimizin gurur duyması gereken, Sosyalist ve Kemalist gençlerin birlikte kurduğu ve tam beş yıldır bir bebek gibi büyüttükleri devrimci gençlik örgütü 12 Mart' ta İstanbul' da öyle muhteşem bir yürüyüş düzenlediler ki, İstikal Caddesi 12 Eylül 1980' den beri böylesine anti-emperyalist bir gençlik yürüyüşü görmedi.

Ne demişlerdi faşist paşalar, "Devrimci gençliği bitirdik, artık ne yürüyebilirler, ne de başlarını kaldırabilirler!

O zaman, yani 17 yıl 4 aylıkken de söylemiştim, şimdi 47 yıl 10 aylıkken de söylüyorum, hem de daha güçlü;

"Nah bitirdiniz!"


Bugünden iddia ediyorum, Türkiye Gençlik Birliği şu anda varolan tüm kitle örgütlerinden daha da hızla büyürek Türkiye tarihinin en kitlesel en büyük, en disiplinli kitle örgütü olacak.

Neden mi?

Çünkü öylesine bir anti-emperyalizmle donanmışlar, öylesine yurt sevgisi ve bilinciyle yola çıkmışlar ki, Namık Kemal' i de görebilirsiniz onlarda, 1908' lerin Jön Türkleri' ni de (Genç Türkler), Çanakkale Savaşı' nda şehit olan Tıbbiyelileri de, Adnan Mendereslere karşı mücadele şehit olan Turan Emeksizleri de ve1968 öğrenci hareketinide şehit olan Vedat Demircioğlu' nu da görebilirsiniz onlarda.

Ben gördüm bunu gözlerimle TGB' lilerde.

Bu satırların yazarı 1977' den beri yürür ve hatta eşini de 1980 sonrasında başkanlığını yaptığı öğrenci derneğinin düzenlediği bir protestoda tanımış ve aşık olmuştur.


12 Mart 2011' de İstiklal Caddesi' nde tüm Türkiye' den 20.000 genci İstanbul' a taşıyabilen ve İstanbul' un kalbinde "Hoş Amerika, Puşt Amerika!", Özerk Üniversite Tam Bağımsız Türkiye!", " Kahraolsun AKP Diktatörlüğü!", "Ne ABD, Ne AB Tam Bağımsız Türkiye"!, "Türk Kürt Kardeştir, Amerika Kalleştir!" diye yürüten ve turistler dahil tüm halkın sevgisini kazanabilen, en küçük bir taşkınlığa izin vermeyen bir örgütün sizce de büyümememesi mümkün mü?

Türkiye Gençlik Birliği, gençliğin aydınlık yüzü olarak daha şimdiden umut duyulmakta ne kadar gurur duysa azdır.

Ne demişti büyük Şair Ahmed Arif " Bir umudum sende anlıyor musun!

Ne demişti Mustafa Kemal "memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir".

İşte bu durumda da Türk gençliği damarlarında dolaşan ve asil bağımsızlık kanıyla nasıl cevap vereceğini bu anti-emperyalis yürüyüşle bizlere gösterdi.

Kutlarız sizi gençler bizi gençleştirdiğiniz için,

Kutlarız sizi gençler, onurumuzun her şeyin üzerinde olduğunu bize yeniden anımsattığınız için,

Kutlarız sizi devrimci gençler sizlerde ulusumuzun anti- emperyalist refleksini bize yeniden kanıtladığınız için.

Sizin bastığınız zeminde taş, dayandığınız siperlerde dayanak oluruz biz!



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir Hayatın Özeti ya da Yeşil Mavi Hayat

Çukurova'da Fransız!a İlk Kurşun

Sosyal Stiller