Vatan Sevgisi Hobi midir- 2-

"Vatan Sevgisi ciddi bir iştir demiştik."

Şimdi kendi hayatımıza bakalım. Türkiye parçalanmanın eşiğinde, şaka değil bu. Avrupa Birliği'nin dayattığı "İkiz Sözleşmeleri" -ki buna İkiz İhanet Yasası da deniyor- bunun yasal temelidir ve imzalandığından haberiniz bile yoktur. Bu yasa iç işlerinde bağımsız yerel yönetimlerin(eyalet) yolunu açar, ana dillerinde eğitim ve kültürel haklar adı altında ulusumuzu oluşturan farklı etnik kökenli yurttaşların aklı karıştırır ve Atlantik ötesi büyük güç, büyük Türkiye lokmasını parça parça küçültüp yiyebilmek amacıyla (aynı Yugoslavya ve Irak gibi) bu yasaların geçmesi için yapması gereken bütün siyasi basıkıları yapmış ve tüm uyarılara rağmen TBMM'den geçmiş ve eski cumhurbaşkanı tarafından imzalanarak yürürlüğe girmiştir.Biz ne yapıyoruz ?
Hiç !
Farkında mıyız ?
HAYIR!
Ama vatanımızı seviyoruz(!)
Önceliklerimiz maaşlarımız, otomobillerimiz, banka kredilerimiz, çocuklarımız, giysilerimiz...
Peki bunlar iyi güzel de keyfini süreceğimiz bağımsız bir vatan ve özgür bireyler olmadıktan sonra bunlar ne işe yarayacaktır?
Bağımsız ulus devletler, orduları tarafından korunurken, aslında milletinin tek tek bireylerinin çıkarlarını da korumaktadır.
Bağımlı, ekonomik açıdan işgal edilmiş bir ülkede bireylerin payına düşen "ikinci sınıflılıktır","aşağılanmaktır."
Türkler bu gidişle ikinci sınıflaşacaklar ve aynı yurtdışında olduğu gibi, ancak ve ancak tuvalat temizleme gibi işlere verilecekler kendi yurtlarında.
Çocuklarımızın anne ve babaları olarak, bizler işte bunlara yol açmamak için, çocuklarımıza onurlu bir yaşam sağlamaktan birinci dereceden sorumluyuz.
Bakın Kurtuluş Savaşı sırasında bu ülkenin namuslu aydınları, askerleri gözlerini kırpmadan bir gece yarısı beşiklerinde uyuyan yavrularını öpüp, eşlerini onlarla bir başına bırakarak Anadolu'ya geçtiler. Ne, ne zaman döneceklerini biliyorlardı, ne yaşayacaklarını ne de çocuklarının ve eşlerinin gelecekleri konusunda fikir sahibiydiler.
Sadece savaşacaklardılar...
Bugün biz bu ülkede güvenlik içinde yaşayabilelim diye.
Sadece savaşacaklardılar...
Tarihin hiçbir döneminde "esir ve onursuz" yaşamamış bu ulus için...
Sadece savaşacaklardılar...
Vatan sevgisinin bir hobi olmadığını bilerek ve boş zamanlarını değil "başlarını" bu yola koyarak.
Sadece savaşacaklardılar.
Ne maaşları, ne evleri, ne de çocuklarının masum yüzü engel olabildi onlara..Çünkü biliyorlardı ki, sahip olabilecekleri her şeyi koruyabilmelerinin tek yolu kendi "küçük cennnet" adalarının konforundan vazgeçmek ve yurda vakfetmek yaşamlarını.
Şimdi saflarımızı belirleme zamanı.
Eğer yüz yıl önceki vatanseverler gibi yapmayacaksınız, doğruca karşı safa geçiniz.
Kendinizi kandırmayınız.
Çünkü "Vatan Sevgisi ciddi bir iştir."

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir Hayatın Özeti ya da Yeşil Mavi Hayat

Çukurova'da Fransız!a İlk Kurşun

920'nin 16 Mart'ı...